Luminatoare

HTML Template

Formele luminatoarelor pot fi variate și foarte spectaculoase îmbunătățind aspectul arhitectural al clădirilor dar și funcționalul acestora, ele jucînd un rol important în ilumintaul natural, controlul microclimatului și ventilația suprafețelor acoperite.

Construcția luminatoarelor se realizează cu ajutorul profilelor din aluminiu specializate, cu elemente de fixare din oțel tratate anticoroziv sau din oțel inoxidabil, acopeite cu sticlă sau policarbonat.

Profilele din aluminiu se pot monta pe o structură din oțel portantă care preia sarcinile impuse de încărcarea la vânt și zăpadă sau, dacă calculul de rezistență este satisfăcut, pot constitui ele însele structura portantă.

Evacuarea fumului și a căldurii se poate face prin trapele de fum special incluse în componența luminatorului, acționate de mecansime alimentate la 230V sau 24V, cuplate la sistemul centralizat de alarmă pentru situații de urgență.

Prin alegerea tipului de geam termopan și a componenței acestuia se pot realiza economii de energie atât din utilizarea iluminatului natural, cât și din utilizarea mai puțin intensă a instalațiilor de climatizare și încălzire.

Ventilația poate fi asigurată permanent prin intermediul grilelor de ventilație cu acționare locală sau de la distanță, incluse în sistemul luminatorului.