Geamuri termoizolante

HTML Template

MELCRET SA este specializată pe producţia geamului termoizolant a cărui tehnologie de realizare este în continuă modernizare.

Geamul termoizolant este un pachet de două foi de sticlă, distanţate şi lipite prin intermediul unei baghete din aluminiu sau poliamidă şi diverse tipuri de materiale sigilante. Calitatea geamului termoizolant este determinata de tipul sticlei, bagheta distanţier, tipul materialelor de sigilare la care se poate adăuga şi tipul gazului dintre foile de sticlă –aer, argon etc.

Sticla este achiziţionată de la unii dintre cei mai mari producători de sticlă din Europa respectiv Saint-Gobain ( www.saint-gobain-glass.com) ori AGC Glass ( www.agc-flatglass.com)

Tipurile de geam realizate de MELCRET sunt de o mare varietate atât din punct de vedere compoziţional cât şi dimensional. Varietatea compoziţională este dată de tipul sticlei care poate fi float, lowE, colorată, reflectorizantă, ornamentală, antiefractie, de siguranţă etc. precum şi de grosimea baghetei distanţier.

Geamul este un element deosebit de important în cadrul tâmplăriei. Acesta poate oferi protecţie termică, protecţie solară, protecţie fonică şi protecţie de siguranţă. Studiile de specialitate au demonstrat că 40% din căldură se pierde prin ferestre. În funcţie de alegerea adecvată a combinaţiei de geam , se reuşeşte, cu adevărat, izolarea termică, acustică şi/sau protecţie solară.

Indicatorul de bază al geamului este coeficientul de transfer termic. Coeficientul de transfer termic cel mai mic dă confortul cel mai mare. De exemplu, pierderile de căldură printr-un geam termoizolant realizat cu două sticle obişnuite (float) de 4 mm sunt de 3.2 W/mpK, dar utilizând un geam cu joasă emisivitate în locul uneia dintre sticle, pierderile se reduc la 1.4 W/mpK.

Specialistul MELCRET vă va indica combinţia de geam potrivită spaţiului pe care îl închide tâmplăria dvs.