Ce alegem? PVC, Aluminiu sau lemn stratificat?

HTML Template

Stabilirea materialului din care urmează să se execute tâmplăria la o casă, apartament, magazin sau sediu de firmă, constituie pentru mulţi clienţi o dilemă.

Clientul primeşte sfaturi de la arhitecţi, constructori, vecini sau chiar producători de tâmplărie care nu întotdeauna sunt suficienţi de avizaţi. Pe de altă parte, unele sfaturi au în "spatele" lor diverse interese care pot induce în eroare clientul.

Pe lângă o serie de cerinţe tehnice, cum ar fi rezistenţa la vânt, siguranţa omului sau diverse norme de proiectare şi execuţie, tâmplăria trebuie să îndeplinescă o serie de cerinţe care privesc uşurinţa utilizării, întreţinerea ulterioară şi eventualele probleme legate de exploatarea în timp.

Trebuie să precizez că aproape orice tâmplărie poate fi realizată din oricare din materialele: PVC, aluminiu sau lemn stratificat şi, la început, clientul poate fi mulţumit.

Pentru a veni în sprijinul clienţilor, am încercat în tabelul 1 să prezint gradul de satisfacere de către PVC, aluminiu şi lemn stratificat a unor cerinţe care sunt importante din punct de vedere al utilizatorului tâmplăriei. Pe lângă cele trei tipuri de material, mai există şi variante combinate cum ar fi aluminiu-lemn, aluminiu-PVC. Pentru acestea nu am avut suficiente informaţii pentru a le putea analiza.

Citeste mai mult ...